BYG MED LYD

AKUSTIK I PROJEKTER

God akustik i alle rum i boligen, er en forudsætning for et godt indeklima. Hvis akustikken er dårlig, bliver lyd simpelthen til støj, og man kan ikke høre, hvad der bliver sagt eller spillet af musik. God akustik er derfor en kernekompetence hos LydArkitekten, hvor vi aldrig går på kompromis.

DET KAN HØRES OG MÆRKES

HUSK AKUSTIKKEN OVERALT

Akustikken betyder meget, når man indretter en bolig i dag. Akustikken er afgørende for lydoplevelsen og ikke mindst for indeklimaet. Akustikken i et rum beskrives også som rummets efterklangstid, dvs. hvor længe er lyden om at dø ud i et rum, hvor den reflekteres tilbage fra loft, vægge, gulv og andre overflader? I dag kan vores byggestil med højt til loftet og loft til kip være en udfordring for akustikken. Vores moderne boliger rummer typisk også hårde overflader af gips, beton og klinker, som heller ikke bidrager positivt til en god akustik. Lang efterklangstid oplever vi som støj, der gør det sværere at føre en samtale. Vi ved også, at støj svækker vores koncentrationsevne og indlæringen hos børn.

MANGE MÅDER AT FORBEDRE

LOFT, VÆGGE OG GULVE

Jo tidligere i projektet, du kan tænke akustikken ind i boligen, jo bedre er det derfor, og LydArkitekten rådgiver dig gerne om, hvordan akustikken i din bolig kan forbedres. Lofter, som jo udgør et stort areal i boligen, er et oplagt sted at forbedre akustikken, idet der i dag findes mange forskellige typer af akustiklofter. Gulve og vægge er også steder, hvor du kan sætte ind.

Akustik-paneler

KAN BIDRAGE OVERALT

Det kan gøres på mange måder, for eksempel med de meget udbredte akustik-paneler, som fås i mange farver og træsorter. I dag ses også de såkaldte akustikbilleder med print, der både pynter i stuen og består af et akustisk dæmpe-materiale bag det trykte billede. Der findes også lydabsorberende gulve, og så er almindelige gulvtæpper naturligvis også velegnede til at skabe god akustik. Generelt forbedrer alle møbler, tæpper og gardiner akustikken i rummet. Men den bedste akustik opnår du med et decideret akustikloft.

Læs mere her

BYG MED LYD

AKUSTIK I PROJEKTER

Akustik er komplekst og indviklet.
Derfor skal du altid bruge en fagspecialist.
LydArkitekten er din personlige ekspert og eneste garanti for vellykkede projekter.